Yabancı Firmaların Satın Aldığı veya Ortak Olduğu 127 Türk Şirketi

Ülkelerindeki savaş sebebiyle; mülteci olarak Yurdumuza gelen birkaç İslam Ülkesinin vatandaşlarına, bazı kişiler düşman gibi davranıyorlar. Bunların hepsinin ülkelerine gönderilmesi istiyorlar.

Bu isteklere; bazı mültecilerin, özellikle gençlerinin uygunsuz davranışları, bizim toplumumuzda yadırganan tavırları, hareketleri ve konuşamaları olduğunu biliyoruz. Bu bazen öyle hal alıyorki, kendilerini misafir eden bu milleti çileden çıkarıyor.

Devlet buna bir çözüm olması için, sınırımızın ötesinde onlara şehirler kuruyor.

Bu arada; bu konuyu istismar eden siyasiler, hükûmet muhalifleri olmadık söylemlerde bulunuyorlar. Yöneticilerin bu mültecilere kol-kanat germesinin çok önemli sebepleri bulunuyor.

  1. ABD ve Avrupalıların güney sınırımıza PKK ve diğer teröristleri yığmaya çalışması, onlara binlerce TIR silah, cephane göndermesi, onlara askerî eğitimler vermesi, maddi ve siyasi destekte bulunması herhalde Türkiye’nin iyiliği için değil. Türkiye’nin bütün baskı ve itirazlarına rağmen yıllardır buna devam etmesinin de bir sebebi olduğunu düşünmek zorundayız. Güney sınırlarımıza yığdıkları teröristler o bölgenin insanları değil. Suriye Merkezi hükûmetinin gücü o bölgelere yetişmediği gibi, kendi vatandaşlarını koruma niyetleri ve güçleri de yok. ABD, bölgedeki Petrol kuyularının bulunduğu yerlere askerî üs kurarak yerleşiyor. Türkiye,

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın